Header Ads

Pentagram (Belgesel)


Türkiye’nin Heavy Metal efsanesi Pentagram, Mart ayında yayımlanan akustik albüm ve ardı sıra konserlerle 30. yaşını kutlamaya devam ediyor. Pentagram video ekibinin hazırladığı video serisi de bu özel yıldönümünde müzikseverlerle buluşuyor.
Pentagram’ın kuruluşundan bu yana oluşan geniş video ve fotoğraf arşivi, rock müzik dünyasınından röportajlar eşliğinde gün yüzüne çıkıyor. Hazırlanan seride, Pentagram’ın ve Pentagram’la yolu kesişmiş dinleyici, sanatçı ve grupların anılarını, ilk kez paylaşılan görüntüler eşliğinde izliyoruz.
Pentagram, bugün herkesçe tanınan birçok müzisyene ilham vermiş, yoldaş olmuş, üretimlerine katkı yapmış bir grup. 30 yıllık hikayede özel yerleri olan Şebnem Ferah, mor ve ötesi, Athena, Murat İlkan, Ogün Sanlısoy, Demir Demirkan gibi değerli isimlerle yapılan sohbetler, bu video serisinde karşımıza çıkıyor.
Grubun başından geçen olaylar, insanları bir araya getiren mekanlar, herkesin hayatına dokunmuş sosyokültürel olaylar; özel arşiv görüntüleri ve güncel yorumlar eşliğinde anlatılıyor.
Pentagram’ın 1986 – 1991 arasındaki kuruluş yıllarını konu alan 1. Bölüm, 28 Eylül Perşembe günü, grubun sosyal medya kanallarından yayınlandı.


Powered by Blogger.