Header Ads

Afrika'daki Film Festivalleri


Festivallerin web sitelerine erişmek için festival isimlerine tıklayabilirsiniz.

İsimKuruluşŞehirÜlkeTürNotlar
Abuja Uluslararası Film Festivali2002Abuja NijeryaUluslararası
Nil'in Renkleri Uluslararası Film Festivali2012Addis Ababa EtiyopyaUluslararasıKıta sinemasını teşvik etmek amacıyla başlayan yeni Doğu Afrika uluslararası film festivali.
Cape Winelands Film Festivali2007Cape Town Güney AfrikaUluslararasıWFF, uzun ve kısa metrajlı filmlerle belgesellere yer vermekte. Festival profesyonel film yapımcıları ve senaristleri bir araya getirerek, projeler için işbirliği olanakları yaratmaktadır.
Uluslararası Arap Film Festivali1976Oran CezayirUluslararası
Kahire Uluslararası Film Festivali1976Kahire MısırUluslararasıOrta Doğu'nun ilk film festivali.
Kartaca Film Festivali1966Kartaca TunusBölgeselYarışma bölümüne Afrika veya Ortadoğu uyruklu yönetmenlerin filmleri kabul ediliyor.
Dockanema2006Maputo MozambikÖzelBölgedeki ilk belgesel film festivali.
Durban Uluslararası Film Festivali1979Durban Güney AfrikaUluslararasıGüney Afrika'daki en eski ve en büyük film festivali. Daha çok Afrika filmlerinin ilk gösterimleri yapılır.
Marakeş Uluslararası Film Festivali2001Marakeş FasUluslararası
Jozi Film Festivali2012Johannesburg Güney AfrikaUluslararasıFestival, Jozi şehri sakinlerini anlatan ulusal ya da uluslararası filmlere yer verir.
Out In Africa Güney Afrika Gey ve Lezbiyen Film Festivali1994Cape Town ve Johannesburg Güney AfrikaUluslararasıGey ve lezbiyen film festivali
Ouagadougou Panafrikan Film ve Televizyon Festivali1969Ouagadougou Burkina FasoUluslararasıEn büyük Afrika film festivali
Ruanda Film Festivali2005Kigali RuandaUluslararası
Sahra Uluslararası Film Festivali2003Sahra mülteci kampları Batı Sahra
 Cezayir
UluslararasıMülteci kamplarında gerçekleştirilen dünyanın tek film festivali.
Zanzibar Uluslararası Film Festivali1997Zanzibar City TanzanyaUluslararasıDoğu Afrika'daki en büyük film, müzik ve sanat festivali.
Zimbabve Uluslararası Film Festivali1997Harare ZimbabveUluslararası



Powered by Blogger.